mandag den 13. februar 2012

Sarah Prineas: Den Magiske Tyv

Originaltitel:The Magic Thief
Forfatter: Sara Prineas
Serie: The Magic Thief #1
Forlag: HarperCollins Children's Books
Sideantal: 478
Udgivet: 01-06-2008
Oversat til dansk: Den Magiske Tyv
Læst på: Dansk
Stjerner: 4/5

Da tyveknægten Conn forsøger at stjæle Neverys locus magicalicus, dræber stenen ham ikke. Dette er højst usædvanligt, og derfor får troldmanden øjnene op for Conn og giver ham muligheden for at blive hans lærling. Det kræver bare, at Conn skal gå på en troldmandskole, lære at forvandle sig til en kat og vigtigst af alt finde sin egen locus magicalicus. Uden den vil han aldrig blive en troldmand.

Nevery står samtidigt over for sin egen udfordring - at opklare hvorfor niveauet af magi er så uhyggeligt lavt i Wellmet. Hvis magien helt forsvinder, kan det betyde byens undergang.

Forsigtigt bandt jeg båndet op, og stenen trillede ud af klædet og ned i min hånd.
Da den dumpede ned i min hånd, brusede en kvalmende kold bølge op fra den og vældede ind over mig, så det vendte sig i min mave og sorte pletter dansede for mine øjne. Stenen skubbede mig voldsomt fra sig, væk. Jeg slap den forskrækket og trak mig skælvende tilbage til døråbningen.

En tyv har meget tilfælles med en troldmand. Sådan starter Sarah Prineas' fortælling, der tager læseren med til den magiske by Wellmet, hvor magien er i stor fare. Jeg synes, at det er en af de bedste optakter til en roman, jeg har læst. Den er kort, vækker interesse og fortæller egentlig en hel del om resten af romanen. Conn får en måned til at finde sin locus magicalicus, og det var spændende at læse om hans søgen efter den. Selvom det er en børneroman, kunne jeg ikke lade være med at tænke på, at hans søgen på denne særlige sten kan sammenlignes med menneskers søgen på det perfekte job, kærligheden og så videre.

For en magi-elsker som mig, var det ren guf at læse Den Magiske Tyv. Magiske formularer, mærkelige ingredienser og troldmænd og hekse findes overalt i bogen, og jeg tror, at det den dag i dag er svært at skrive den type bøger uden at blive sammenlignet med Harry Potter serien på den eller anden måde. Efter min mening besidder denne bog masser af originalitet, men jeg vil alligevel mene, at hvis man er fan af førnævnte serie, vil man også kunne lide denne.

Jeg forventede ikke den store læseoplevelse, da jeg fik bogen, men jeg hyggede mig ikke desto mindre alligevel. Der findes passager i bogen, hvor der ikke rigtig sker noget, men alligevel kommer små, uventede twists, som man ikke lige regner med. Der er tre bøger i serien om den magiske tyv, og jeg vil rigtig gerne have resten af historien. Slutningen af den første efterlader nemlig nogle ubesvarede spørgsmål, som jeg er nysgerrig efter at lære svaret på.

6 kommentarer:

 1. Uh, ja, det er det også. Det gør det. Han er en tragisk karakter. Tænk på alt det han ofrede for sin søn, der så bare rendte væk.
  Heldige dig. Mit internet er så langsomt, at jeg regner med at bruge universitetets internet til at se det med.
  Det gør jeg også. :) Desværre lader det til, at HCA's eventyr ikke er så populære derovre, da hans eventyr jo ikke har den typiske formel om prins, prinsesse og slot.

  Det var så lidt. Når man får 12, så fortjener man at få ros. :D

  SvarSlet
 2. Jeg fik set det i går, og det var super godt! :D Emilie de Ravin var fantastisk og meget smuk med brunt hår, og forholdet mellem hende og Rumpelstiltskin ... uh! Det var så trist en slutning. Han er bare en tragisk person. Man får helt lyst til at græde for ham, selvom han er en noget forskruet person.

  SvarSlet
 3. Ja ikk? glæder mig til at læse dem :)

  SvarSlet
 4. Samme her og så ligger eventyrene også bare så dybt i en, fordi man netop er vokset op med dem. Som du selv siger, er det også fedt, at serien har sit hele eget, som gr at den skejer lidt ud. Sød serie.

  www. breakingfree.dk/annenikoline

  SvarSlet
 5. Nej, heldigvis. :) Det er bare ledt af Regina at gemme hende væk. Hun er den eneste der kan gøre Rumpelstiltskin lykkelig. Sådan som han slog og skreg af Belles far, viser det da bare.

  Det ved jeg faktisk heller ikke. Regina er ond, men Rumpelstiltskin er snu og ond på sin egen måde. Synes det var så fedt, at man endelig lærte, at mr. Gold kan huske det hele. Det skal nok blive spændende.

  Uh, og til sidst i afsnittet nævnede dronning (Regina) noget om en lille havfrue. Uh, håber de snart viser et afsnit med det. :D

  SvarSlet
 6. Uh, det bliver så fedt, men håber ikke, at Regina vil dræbe dem, som hun gjorde ved Graham (forhåbentlig er de andre hjerter hun har, ikke nogens i Storybrookes.

  Åh, det afsnit var godt. Det var skønt med noget Prince Charming action. Han får nu ikke den største opmærksomhed. Det bliver spændende at se, hvad der er sket med Kathryn. Enten er hun stukket af eller også må Regina have 'slettet' hende, da hun brændte det brev. Tvivler på det.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...