lørdag den 21. december 2013

When love - sorry, I mean exam - takes overNår eksamen tager over, ser det således ud. Billedet er omend en smule censureret, eftersom det er taget i dag, hvor jeg blot har lagt sidste hånd på min eksamensopgave i mit valgfag Sense and Sensibility. I løbet af de forrige dage ville der have været en krig af bøger og artikler involveret på billedet. Forsynet med skoldhed te og diverse julegodter har jeg brugt ugen på at modellere en stil baseret på Jane Austen, Charlotte og Emily Brontë med en snert af Virginia Woolf (foruden et ton af sekundær kritik). 

Som jeg tweetede forleden,  så holder jeg umådeligt meget af at skrive eksamen på studiet. Selvom eksamensskrivning for mit vedkommende kræver timevis af fordybelse, er det en velkendt og vidunderlig trance, der gør mig klogere på perioder, literære værker og analyseredskaber, og da jeg er blevet aldeles sikker på mine egne fortolkninger og skrivekunstskaber i løbet af de tre første semestre, tager jeg eksamener som velkomne udfordringer.

Hvordan har I det med eksamener; hader I dem, elsker I dem, eller skal de bare overstås?

6 kommentarer:

 1. Jeg hader eksamener!! Især de mundtlige! Og så synes jeg egentlig også folk er lidt irriterende når de er så mega overskudsagtige og "elsker" eksamener ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha! :) Åh, det er da også lidt ærgerligt at have det på den måde, men jeg kender masser, der føler sådan omkring eksamener.

   Slet
 2. Skriftlige eksaminer elsker jeg, mundtlige knap så meget. Jeg nyder at sidde og nusse med en skriftlig opgave, og vende og dreje den, selvom det selvfølgelig kan være svært at finde de helt rigtige ord. Jeg starter 2014 med en sådan opgave, og jeg glæder mig en smule, fordi jeg har valgt et studie hvor selv den værste og mest irriterende opgave faktisk viser sig at være sjov at arbejde med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, at vi har samme holdning til de skriftlige eksamener, og det er dejligt, at der er nogen, som deler min begejstring på dette punkt. :-)

   Selv er jeg nu også glad for de mundtlige eksamener, fordi jeg finder en spænding i udfordringen, der er ved at indstille hjernen på en bestemt frekvens, hvor alt det faglige kommer op til overfladen - inklusive ting, som jeg til tider glemmer, at jeg ved.

   Slet
 3. Skriftlige eksamener er jeg enten neutral med eller holder jeg meget af. Det kommer helt an på omstændighederne, faget, og opgaven.

  De mundtlige eksamener hader jeg. Med mindre det er forsvaret af en hovedopgave, som min boghandleruddannelse fx var til sidst, så hader jeg mundtlige eksamener, prøver, fremvisninger etc. Jeg bliver altid nervøs, og så glemmer jeg min talefejl der kommer mere til udtryk, og jeg glemmer halvdelen af hvad jeg skal sige, eller snakker alt for hurtigt. :/

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt sætte mig ind i, for jeg elsker heller ikke alle skriftlige eksamener - langtfra - men der er nogle såsom mine valgfagseksamener, som er ganske hyggelige at beskæftige sig med.

   Øv, øv, øv. :/ Jeg har hørt, at der findes sådan nogle kurser, hvor man kan få eksamenstips til mundtlige eksamener, og hvor man kan øve sig i at gå til den type eksamener.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...