lørdag den 30. oktober 2010

Stephenie Meyer: The Host

Originaltitel: The Host
Forfatter: Stephenie Meyer
Forlag: Little Brown & Co
Sideantal: 619
Udgivet: 06-05-2008
Oversat til dansk: Vandrende Sjæle
Læst på: Engelsk
Stjerner: 4/5

Verden er blevet overtaget. Ikke af ondskabsfulde, grønne marsmænd. Ikke af monsterlignende skabninger. Den er derimod bliver overtaget af sjæle. Gode, rene væsner, der kun handler efter de bedste intentioner. Sjæle bliver indsat i nakken og kan derfra styre deres værtskroppe, som var det deres egen.

Menneskene er en næsten udryddet race, men der er stadig nogle, der kæmper imod. Melanie Stryder er en af dem. Sammen med lillebroren Jamie og kæresten Jared er hun på flugt. Men da hun bliver fanget, og Wanderer bliver indsat i hendes nakke, kæmper hun stadig imod. Jo længere tid der går, jo mere bliver Wanderer suget ind i Melanies fortid, der både indeholder kærlighed og håb. Da deres hjerte bliver ét, bliver deres mission det pludselig også.

The Host er uden tvivl en velskrevet science fiction roman, jeg ikke glemmer lige foreløbig. Den giver så meget stof til eftertanke, at man ind imellem læsningen bliver nødt til at stoppe op, trække vejret og så tænke over nogle af de interessante ting, som Stephenie Meyer kommer ind på. Og det er ikke en dårlig ting. På den måde får man nemlig lov til at blive i den fængende historie hun har skabt lidt længere.
I hate you, the voice snarled in my head.
"Then maybe you should leave," I snapped. The sound of my voice, answering her aloud made me shudder again.
She hadn't spoken to me since the first moments I'd been here. There was no doubt that she was getting stronger. Just like the dreams.
Foruden alt spændingen er der den stærke kærlighedshistorie. Den er efter min mening noget af det bedste ved bogen, for Stephenie Meyer forstår virkelig at skrive om følelser som de kan være - dominerende, fantastiske og ikke mindst hjerteknusende. Det eneste ris, som jeg har omkring bogen, er, at den har mange fælles karaktertræk med The Twilight Saga. Her kan nævnes trekantsdramaet og den ualmindeligt uselviske hovedperson. Normalt læser jeg ikke så forfærdeligt meget science fiction, men hvor jeg dog glæder mig over at have læst denne bog. Læseoplevelsen har været helt speciel, og derfor 4/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...