torsdag den 15. august 2013

If I Were A: Beauty Blogger - Skincare Routine

At udvælge de rette hudplejeprodukter kan ofte føles som at skulle navigere rundt i en labyrint; det kan virke komplet umuligt og uoverskueligt. Der findes så mange slags derude, at man ofte farer vild mellem mærker og produkter, der afgiver løfter, de ikke kan overholde, og pludselig har man spildt penge på noget, som man kunne have undværet eller ligefrem ikke kan fordrage. Jeg har desværre stået i den situation et par gange. Min hudplejerutine er langt fra det rigtige svar for alle, men jeg vil glædeligt indvie jer i den og håbe på, at den kan inspirere til at finde produkter, der passer til jeres egen hudtype og udfordringer. 

Til at starte med kan jeg fortælle, at jeg har kombineret hud, hvilket vil sige en relativt fedtet T-zone, som jeg har døjet med i årevis, og almindelige kindområder (hverken for tørre eller for fedtede). "Hvilken hudtype har jeg?" er et vigtigt spørgsmål at stille sig selv i forbindelse med køb af hudplejeprodukter, for et forkert valg i den henseende kan føre til vanskeligheder, såsom hudirritationer og lignende. Dem kan man så vidt muligt undgå ved at stille sig selv det spørgsmål, og eventuelt få professionel hjælp til at besvare det i Matas eller Magasin. Man må dog også erkende, at som de fleste køb er hudplejeprodukter et sats, og der er ingen, der kan give dig den perfekte hud på en uge; flot hud er resultatet af sund kost og masser af vand, motion og ikke mindst gener - som man ikke lige kan lave om på (i hvert fald ikke i dette århundrede). Men at følge en hudplejerutine konsekvent kan hjælpe en på vej til at få en flottere hud.


Hver morgen og aften anvender jeg to af trinene i Cliniques Anti-Blemish Solutions; jeg renser først min hud med sæben Cleansing Foam og toner herefter med Clarifying Lotion. Ifølge Clinique såvel renser som forebygger serien urenheder, og efter at have brugt dem i et par måneder, må jeg erklære mig enig i, at bumser ikke længere trænger sig på så ofte, og de fleste af mine porer ser da også renere ud. Om aftenen fjerner jeg dog først min øjenmakeup med Cliniques Gentle Eye Makeup Remover og resten med Matas Alt-i-en Ansigtsrens, hvor sidstnævnte er både billig og effektiv; den kan også bruges til øjenmakeuppen, men jeg foretrækker Cliniques skånsomme version. Jeg kan ikke fordrage at gå i seng med makeup på, og det siger sig selv, at det er usundt for huden, da den ikke får lov til at ånde, og derfor har jeg gjort det til en vane at fjerne makeuppen om aftenen (selv når jeg kommer hjem fra byen kl. 05.00, forsøger jeg at overholde dette), og jeg bilder også mig selv ind, at jeg altid sover bedre, når renserutinen sammen med tandbørstningen er overstået.
Fugt, fugt, fugt! Huden klarer sig selv til en vis grad, men den har ofte brug for en hjælpende hånd til at forblive hydreret. Jeg sværger til Lancôme Hydra Zen Neurocalm, som er alle pengene værd (435 kr.). Den har været en tro følgesvend for mig i både sommer- og vinterperioder, og jeg bliver ved med at vende tilbage til den, selvom jeg stadig eksperimenterer med billigere alternativer. Den dufter så fint, og så har jeg oplevet forkølelser med næsepudseri i lange baner, hvor næseområdet hverken blev rød eller udtørret, fordi jeg brugte den creme. Cremen fås både i en dags- og natversion, men jeg nøjes med dagsversionen og bruger den også om aftenen. Til øjnene bruger jeg Clinique All About Eyes uden parfume og til læberne holder jeg af Elizabeth Arden Eight Hour Cream, der selvfølgelig kan bruges over alt. I begyndelsen skulle jeg lige vænne mig til den krasse duft, men mine læber takker mig.1-2 gange om ugen bruger jeg en maske, og jeg er altid enormt begejstret efterfølgende, fordi resultatet kan mærkes øjeblikkeligt, da døde hudceller fjernes, og huden renses lidt dybere end ellers. Jeg veksler lidt imellem en skrubbemaske og peel-off maske, og lige i øjeblikkeligt bruger jeg disse to: Matas Peel-off Maske og  Plaisir Exfoliating Face Scrub. Matas har også en rigtig fin skrubbemaske, men jeg faldt over Plaisir maske på tilbud og tænkte, at jeg ville prøve den, og med dens korn, der er hverken for fine eller for grove og en skøn duft, kunne den godt blive et genkøb.

Hvis I har læst med hertil, vil jeg give jer et mentalt klap på skulderen, for det fortjener I. Jeg ville slutte dette ualmindeligt lange indlæg af med at sige, at der ingen genveje er til sund og velplejet hud ud, men igennem arbejde og tålmodighed kan det lade sig gøre at opnå, og jeg har altid været af den mening, at hvis man er utilfreds med enten et ydre eller indre aspekt, så må man forsøge at ændre på.

7 kommentarer:

 1. Du bruger faktisk mange af de produkter jeg brugte i mine yngre dage ;) Har selv været med på Lanôme-vognen, men måtte skifte cremen ud da jeg synes den var for fed og gav mig en 'hinde' på huden.

  Og Matas alt-i-en er fast følgesvend når jeg er på festival og der ikke er tid/forholdende til min normalle rutine, dog synes jeg ikke den er god nok til at komme ind i min dagligdags rutine.

  Ligesom dig bruger jeg også Clinique's all about eyes og har gjort det i hvert fald 3-4 år nu :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Om sommeren veksler jeg også lidt imellem Lancôme og så en creme fra L'oreal, for på de ekstra varme sommerdage er Lancôme lige en anelse for fed, men ellers synes jeg meget, at det kommer an på mængden, man tilfører. :)

   Jeg er enig her, for Alt-i-en er virkelig god til at have med på farten og generelt, når man ikke lige er hjemme, og så finder jeg den ganske effektiv til at fjerne concealer og pudder. Hvad bruger du?

   Slet
 2. Fedt indlæg : )

  Vores rutine er ret ens, jeg bruger dog produkter fra Matas Natur, som er uden parfume og parabener. Prisen er ret overkommelig og de fungerer rigtig fint for mig.

  Jeg synes den ugentlige maske er det bedste, netop fordi, som du siger, man mærker et resultat med det samme - og så er det bare hyggeligt og afslappende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! :)

   Jeg har endnu ikke selv fået prøvet noget som helst fra Matas Natur, men det kunne da være, at jeg skulle det, for det lyder som ret fornuftige produkter. Hvilke ting kan du anbefale?

   Lige præcis; den ugentlige maske er udmærket selvforkælelse, som kan gøre underværker på de hektiske hverdage. Jeg plejer også så vidt muligt at lægge en maske om søndagen, så min hud er frisk og klar til den kommende uge. ;)

   Slet
  2. Søndag er også den perfekte spa-dag ;)

   Af Matas Natur produkter bruger jeg primært 2-i-1 rensemælken (den skulle vidst også fungere som øjenmakeupfjerner), 24h ansigtscremen og den skintonic, der er af samme mærke. Derudover bruger jeg også deres ansigtspeeling og Comwell Spalosophy Moisturizing Face Mask (som er med parfume). Jeg har brugt dem i et årstid eller deromkring, og er i hvert fald ret glad for dem - Prismæssigt, tror jeg også de er en del billigere end andre produkter, når man lige står og skal købe dem. Literpris og sådan ved jeg ikke lige, det har jeg ikke undersøgt, men hvis man går op i det, så kan man sikkert finde ud af det på Matas' hjemmeside. :)

   Slet
  3. Måske jeg skulle forsøge mig med rensemælken, når jeg løber tør for mit Clinique-pleje, for jeg tror faktisk, at jeg har haft et kig på rensemælken før, men simpelthen undladt at købe den, fordi jeg er et vanemenneske mht. til min øjenmakeupfjerner. Det er altid lidt af en bedrift at finde gode produkter til de rigtige priser, så jeg takker for anbefalingerne. :)

   Slet
  4. Det var da så lidt. Held og lykke med det :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...