onsdag den 6. april 2011

Melissa Marr: Ink Exchange

Originaltitel: Ink Exchange
Forfatter: Melissa Marr
Serie: Wicked Lovely #2
Forlag: Harpercollins Childrens Books
Sideantal: 336
Udgivet: 02-04-2009
Oversat til dansk: Farligt blod
Læst på: Engelsk
Stjerner: 4/5

Siden Leslies mor skred fra familien, har Leslie skullet betale regningerne, håndtere en fordrukken far og narkoman bror. Leslie har brug for seriøs forandring i sit liv. Og hun er sikker på, at vejen til den forandring ligger i at få en tatovering. Den anderledes og smukke tatovering, som drager hende til sig viser sig dog at være mere end blot en tatovering. Tatoveringen er en direkte forbindelse til fe-kongen af Det Mørke Hof, Irial. Snart suges Leslie ind i denne parallelle verdens intriger, hvor feer sulter og hendes bedste veninde Aislinn er den såkaldte Sommerdronning. Spørgsmålet for Leslie bliver, om der overhovedet er nogen vej tilbage.

"Rabbit? I feel weird. Wrong. Something wrong."
"Endorphin rush, Leslie, making you feel high. It'll be OK. It's not unusual." He didn't look at her when he spoke, and she knew he was lying.
She felt like she should be afraid, but she wasn't. Rabbit had lied: something was very wrong. She knew with a certainty that seemed impossible - like tasting sugar and having called it salt - that the words he'd said didn't taste true.
Denne bog kan sagtens læses, uden at man har læst den første bog i serien. I Ink Exchange følger man nemlig ikke længere Aislinn, som man ellers følger i Wicked Lovely. På grund af dette gik jeg ind til bogen med blandede følelser, fordi jeg virkelig brændte efter at læse flere af Aislinns eventyr i feernes verden efter hendes nye rolle som Sommerdronningen. Og dog var jeg også nysgerrig efter at lære Leslie at kende. Jeg synes, at man skal give bogen en chance og lade være med at blive irriteret over ikke at få sin vilje - for jeg blev virkelig begejstret, jo længere ind i bogen jeg kom. Aislinn har også en mindre rolle, så lidt får man at vide om hende.

Ink Exchange er meget mørk, men på en god måde. Dels skyldes det Leslies baggrund og dels, at man som læser har at gøre med Det Mørke Hof. Selvom dette hof virker farligt og giver gåsehud, er det også betagende, og jeg kunne ikke undlade at blive fascineret af fe-kongen Irial. Niall er dog min favorit af dem alle, og hans fortid får mit hjerte til at vride sig. Suk ... Jeg føler virkelig, at jeg bliver forelsket i alle de karakterer, som Melissa Marr beskriver med sit smukke sprog.

Bogens budskab er dog det, som scorer de højeste point hos mig. Mens budskabet i nogle bøger er vag, er budskabet gennemgående i Ink Exchange. Det er jeg vild med. Jeg vil nu ikke afsløre det, for det synes jeg selv, at man skal udlede, når man har læst bogen. I hvert fald ved jeg, at jeg vil mindes denne bog i de situationer, hvor jeg er ked af det over noget. Så har jeg ikke sagt for meget. Selvom handlingen ikke er den mest interessante hele tiden, så imponerede slutningen mig i høj grad, fordi den skabte bittersøde følelser hos mig. Jeg har de to næste bøger i serien stående på min bogreol, og jeg vil helt sikkert snart læse fortsættelsen, Fragile Eternity.

1 kommentar:

  1. Really good indeed! Det er vildt hvor godt nogle folk er til at kaste klip og lyd sammen, og få et så godt resultat ud af det! Gad jeg kunne det! :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...