fredag den 21. juni 2013

Melissa Marr: Darkest Mercy

Originaltitel: Darkest Mercy
Forfatter: Melissa Marr
Serie: Wicked Lovely #5
Forlag: Harpercollins Childrens Books
Sideantal: 327
Udgivet: 22-02-2011
Oversat til dansk: -
Læst på: Engelsk
Stjerner: 5/5

Med undtagelse af Det Høje Hof, der er lukket af for den dødelige verden, bliver Sommerhoffet, Vinterhoffet og Mørkehoffet alle udfordret til at erklære krig mod hinanden af feen Bananach, inkarnationen af Krig og Kaos.

Under indflydelse af deres historie hinanden, der inkluderer både kærlighed og mistillid, bliver regenterne af disse hoffer nødt til at vælge om at stå alene eller sammen - for under alle omstændigheder varsler dødfeernes tilstedeværelse i Huntsdale betydelige blodudgydelser.

The calm of Winter filled Donia. "You are not a judge. I am not your subject, nor was I then."
"I am Death. Killing is always mine to judge." Far Dorcha didn't blink. The lack of any semblance of humanity made his scrutiny more uncomfortable. Most of the human-looking Fey had adopted various human behaviors. He hadn't.

Det var en bittersød fornemmelse, jeg besad, da jeg bladrede igennem siderne af Darkest Mercy, for det var på en gang en fryd at genforenes med de fascinerende feer samt deres verden og samtidigt sørgeligt at tænke på, at en af mine mest skattede fantasyserier lakkede mod enden. Ordene indprentedes alt for hurtigt hos mig, pludseligt var eventyret slut, og jeg ville ønske, det ikke var.

Mens jeg læste, følte jeg mig ligeså involverede med karaktererne, som de var indbyrdes; uanset omfanget af Sommerdronningens, Sommerkongens, Vinterdronningens, Den Mørke Konges og ikke mindst Den Uforanderlige Dronnings styrke, er de alle prægede af menneskelige svagheder, der gør det absolut umuligt ikke at holde af dem. Deres sympatiske handlinger, som for eksempel at opgive alt, hvad de nogensinde har kendt, for kærligheden, opvejer usympatiske handlinger, som for eksempel at skade en ven i sorgens glemsel, og ligeså relevant er det i det litterære univers som i det virkelige liv at lære tilgivelsens kunst i forbindelse med karakterer.

Forfatterindens skrivestil er ligesom karaktererne langtfra fejlfri, men ikke desto mindre charmerende og besættende. I need all or nothing. Either we are truly together, or we are truly apart. Hendes samling af noveller om seriens personligheder, Fairy Tales and Nightmares, står højt på min ønskeliste, og jeg tvivler ikke på, at jeg vil komme til at elske den ligeså meget, som jeg gjorde Wicked Lovely serien.

1 kommentar:

  1. Tusind tak! Det var virkelig en helt fantastisk oplevelse, som jeg sent vil glemme.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...