torsdag den 3. marts 2011

Cassandra Clare: Clockwork Angel

Originaltitel: Clockwork Angel
Forfatter: Cassandra Clare
Serie: The Infernal Devices #1
Forlag: Little, Brown Book Group
Sideantal: 336
Udgivet: 06-09-2010
Oversat til dansk: Urværksenglen
Læst på: Engelsk
Stjerner: 5/5

Efter sin tantes død har Tessa ikke andre muligheder end at rejse til London, hvor hendes storebror, Nathaniel, arbejder. Men da hun ankommer til byen, er ingenting, som hun har forventet. De Mørke Søstre tager hende til fange, inden hun overhovedet når at få set sig om. De spærrer Tessa inde, slår hende og tvinger hende til at lære at bruge kræfter, som hun aldrig har vidst, at hun besad.

Og det er ikke engang det værste ved det hele. Søstrene planlægger at gifte hende bort til Magisteren - hvem han så end er. Tessa bliver lidt efter lidt modvilligt trukket ind i en verden fuld af overnaturlige skabninger, såsom vampyrer, troldmænd og dæmoner. En verden, som hun selv er en del af - om hun vil det eller ej. Heldigvis hjælper Skyggejægerne hende med at indfinde sig i denne verden. Kærlighed, venskab og flere indtriger opstår, som Tessa kommer tættere på dem og ikke mindst sig selv.

Begyndelsen, hvor Tessa bliver bortført, er så simpelthen så nervepirrende. Hvis man først lukker bogen op, kan man være sikker på ikke at lukke den igen, før man er færdig. Fortryllet mekanik, smertefuld kærlighed og uhyggelig mystik er nøgleordene i beskrivelsen af Clockwork Angel. I takt med, at spørgsmål bliver besvaret i bogen, dukker endnu flere op. Cassandra Clare har en fantasi, der siger spar to, og dette deler hun atter med verden i denne bog.

"Then do it! Whip me bloody. Kill me. I don't care!" Tessa shouted, and was gratified to see that the Dark Sisters looked at least a little taken aback by her outburst; she'd been to terrified to raise her voice to them before. "I won't let you give me to the Magister! I'd rather die!"
Tessa Grays spiller en stor rolle i konflikten mellem Skyggejægere og Downworlders. Hendes forhold til de Skyggejægere og Downworlders, som hun møder hen ad vejen, er interessant, eftersom de alle sammen tilnærmer sig hende på forskellig vis. Will og Jem er vidunderlige, selvom Will veksler mellem at være en nar og en drømmeprins, og det til tider er så synd for Jem, at man får helt ondt i maven. Lad mig sige det på den måde - jeg er glad for, at det ikke er mig, der skal vælge, for jeg ville være fuldstændig splittet.

De drejninger, som denne bog tager, er totalt uforudsigelige. Skjulte hensigter viser sig hos personer, som man slet ikke har regnet med, og side efter side sidder man forgabt. Troldmanden Magnus Bane, som er en af mine aller yndlingskarakterer i denne her overnaturlige verden, får man lov til at opleve på klods hold i Clockwork Angel, hvilket er et ønske, der er gået i opfyldelse for mig. Jeg kan ikke andet end at elske bogen fra ende til anden. 

Cassandra Clare er en af de bedste fantasyforfattere efter min mening, fordi hun forstår at mixe en stor portion action sammen med forbudt kærlighed og fantastiske væsner. The Infernal Devices (TID) er forløberne til The Mortal Instruments (TMI). Den tid, som forfatteren har valgt, at bogen skal foregå i, har jeg altid fundet spændende på grund af etiketten og humoren. Nogle af efternavnene, eksempelvis Herondale, kender man fra TMI, hvis man ellers har læst den. Jeg har tidligere læst serien, og jeg var absolut vild med den. Men The Infernal Devices tegner til at blive endnu bedre. Det er i hvert fald min fornemmelse. City of Bones havde jeg først en smule svært ved at sætte mig ind i, men det problem har jeg på ingen måder haft med Clockwork Angel. Clockwork Prince bliver udgivet september, 2011. Om jeg glæder mig? Ja, ja og atter ja!

2 kommentarer:

  1. Firsk nyt tema, du har fået dig!

    www.breakingfree.dk/annenikoline

    SvarSlet
  2. Det kender jeg godt; så bliver det gamle bare for kedelig at se på med tiden og så kan et nyt tema virkelig gør en forskel.

    www.breakingfree.dk/annenikoline

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...