lørdag den 16. juni 2012

J. R. Ward: Vampyrkongen

Originaltitel: Dark Lover 
Forfatter: J. R. Ward
Serie: Black Dagger Brotherhood #1
Forlag: Signet Eclipse
Sideantal: 393
Udgivet: 01-09-2005
Oversat til dansk: Vampyrkongen
Læst på:Dansk
Stjerner: 5/5

Vampyrerne er en uddøende art. Eliminatorerne er i overtal. Og det er op til Black Dagger Broderskabet at beskytte de civile vampyrer, men det er kun blevet sværere med årene. Da Darius, en af brødrene, bliver dræbt, vil de resterende hævne sig.

Den Blinde Konge, Wrath, får til opgave at tage sig af sin Darius' halvt menneskelige datter, Beth. Det er dog noget af det sidste, han har lyst til. Lige indtil han møder hende.

Han kunne ikke bære at hun følte sådan en smerte, og han ville ønske han kunne lindre den. Men omsorg var ikke en af hans styrker.
Hvis der bare havde været en kamp han kunne udkæmpe for hende.
Men der var ingenting. Intet. Sandheden var ikke en modstander han kunne nedkæmpe, og den var ikke hendes fjende, selvom den gjorde ondt på hende. Den var bare.

I mine øjne eksisterer der ingen gylden mellemvej, når man skriver om vampyrer nu om dage. Der findes utallige vampyrbøger derude, så enten lykkes historien helt og holdent, eller også falder den til jorden. Vampyrkongen er heldigvis af den første slags. Hånden på hjertet - jeg var underholdt hele vejen igennem!

Romanen byder på badass vampyrer med hver deres særpræg, vampyrjægere uden sjæle og en spirende romance, der alt sammen foregår i en mørk og forførende verden. Alt sammen er skrevet med intelligens og humor. Og hvis I synes, I har læst det hele før, vil jeg lige gøre jer opmærksom på, at det ikke er tilfældet. Vampyrkongen er i en klasse for sig, og den fortjener en chance for at bevise dens originalitet.

Jeg var vild med, hvordan Beth langsomt kom ind under huden på Wrath, og at deres forhold - modsat forholdene i mange ungdomsserier - lagde ud med den fysiske tiltrækning frem for det platoniske aspekt.  Mest af alt elskede jeg Broderskabets medlemmer, som jeg glæder mig til at lære endnu bedre at kende i fortsættelserne. Jeg faldt især for Zsadist, som virker til at være en af de dybeste og mest mystiske karakterer.

Kærlighed og action er doseret i de helt rette mængder, og det beundrer jeg J. R. Ward for. Det er tydeligt, at bogen henvender sig til et mere voksent publikum på grund af de mange erotiske scener, men disse passer blot til den verden, historien udspiller sig i. Der indtil videre udgivet 10 bøger på engelsk, hvoraf de to første er udkommet på dansk og lige pt. er jeg fristet til at anskaffe mig og læse dem alle!

7 kommentarer:

 1. Det er sjovt at du også fadt for Zsadist :D for det var også ham som jeg blev mest interesseret i.

  Hvis du ikke har læst den næste kan du godt glæde dig til den, for den er lige så god som den første. Jeg har skrevet til Tellerup og de skrev at nr 3 skulle udkomme til november, så der er noget at glæde sig til :D

  SvarSlet
 2. Jeg har luret lidt på denne bog, men har også læst en anmeldelse, der var lidt mere lunken. Har du læst Sookie Stackhouse-bøgerne, og kan denne i så fald sammenlignes med den serie?

  SvarSlet
 3. Uh det kender jeg kun alt for godt, Jeg har stadig alle de bøger fra blogger træffet + at der hele tiden også kommer biblioteks bøger som jeg skal havde læst.

  Ja jeg så det godt, hehe endnu en grund til at glæde sig til 3´eren udkommer. Jeg kan godt forstå, hvis du overvejer at købe dem på eng, for der er de vel alle udkommet?

  SvarSlet
 4. Den er bare så god. Har læst 2'eren, den er lige så god! :) Har du læst 2'eren?
  Kan ikke vente til at 3'eren kommer på dansk

  SvarSlet
 5. Det gør jeg også! :D Jeg er en stor fan af havfruer og jeg glæder mig til at læse den bog. :D

  Hvordan går det med eksamenerne? Du får vel snart hue på? :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...