mandag den 11. november 2013

Bogforum 2013 #3
Endelig kan jeg løfte sløret for de nyerhvervede bøger, der mere eller mindre alle sammen var røverkøb på Bogforum, hvilket der ikke som sådan var så mange af. Den populære italienske kogebog, Sølvskeen, var nedsat fra 500 kr. til 100 kr.; denne agter jeg at bruge den flittigt, når jeg flytter hjemmefra, da den har adskillelige simple opskrifter foruden de mere avancerede. Mit udvekslingsophold i Italien i 2011 gav mig i sandhed blod på tanden efter italiensk mad. Nomnomnom.

De næste fire bøger var en del af et tilbud, jeg ikke kunne modstå, der hed én bog for 30 kr. og fire bøger for 100 kr., så hver bog kun endte med at koste mig 25 kr. stykket. Wolf Hall af Hilary Mantel vandt The Man Booker Prize i 2009 (og igen i 2012 for fortsættelsen Bring Up the Bodies), og det er en bog, som jeg egentlig længe gerne ville anskaffe mig, da beskæftiger sig med 1500-tallet og Henry VIII's regeringstid. Perioden begyndte jeg at interessere mig mere og mere for efter at have set tv-serien The Tudors, og så er jeg generelt interesseret i engelsk historie.

Draculas Gæst af Michael Sims er en samling af toogtyve victorianske vampyrhistorier, opsat i kronologisk rækkefølge og introduceret af Michael Sims. Med den ekstremt progressive - hvis ikke ligefrem uundgåelige - vampyrlitteratur de seneste mange år kunne det egentlig være spændende at dykke ned i rødderne. Gargoilen af Andrew Davidson fik jeg for mange år siden øje på i en boghandler i lufthavnen; siden da er jeg igen og igen stødt på bogen uden at købe den, og da det igen forekom i går, tænkte jeg, at nu skulle det være - og gik hen og købte den.

Den sidste bog overså jeg i første omgang på trods af dens størrelse. Jeg var dog ikke et sekund i tvivl om, at den skulle med mig hjem efter at have kigget i den, for Tolkien The Illustrated Encyclopedia af David Day er sådan en smuk encyklopædi, jeg vil bruge som guide til Tolkiens univers, når jeg en dag kaster mig over Ringenes Herre bøgerne, som jeg har stående ulæste på hylden herhjemme.

8 kommentarer:

 1. Jeg er spændt på at høre, hvad du synes om Draculas gæst - den har jeg længe ønsket at læse :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må jeg hellere skrive en anmeldelse af den på bloggen, når jeg når til den. :-)

   Slet
 2. Uh sikke nogle fine bøger :) Jeg er også spændt på at høre om Draculas gæst :)

  (BTW kan du ikke gøre sådan at når man kommenterer at man kan nøjes med navn og url? Og ikke er tvunget til at logge ind med google eller de andre?)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fornemmer, at en anmeldelse af den er ønsket. :D

   Jo, jeg vidste faktisk ikke engang, at den indstilling var slået til, men nu er det i hvert fald ændret.

   Slet
 3. Skønne, skønne, skønne bøger! Åh altså, jeg kunne bare have købt det hele derude!

  SvarSlet
  Svar
  1. Også jeg! Jeg måtte virkelig holde mig i skindet for ikke at svinge alt for ofte med dankortet.

   Slet
 4. Jeg er helt forblændet af den flotte "Tolkien The Illustrated Encyclopedia". Hold da fast for en udgave af guf!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også en henrivende encyklopædi. Hvem siger, at voksne og bøger med billeder i ikke hører sammen? Ikke jeg.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...