lørdag den 8. januar 2011

Læsemål for 2011

Mine læsemål er ikke ligeså store, som jeg har set rundt omkring hos nogle af de andre bogbloggere. Jeg synes simpelthen, at det er flot, at nogle kan formå at læse mange bøger på ét år. Det ved jeg dog, at min supertravle hverdag ikke vil tillade mig. Så derfor er mit mål blot, at jeg skal læse mindst én bog mere end jeg gjorde sidste år, hvilket vil sige mindst 44 romaner (eller novellesamlinger).

Desuden skal jeg i gang med at læse noget gammelt litteratur igen, for jeg savner det sådan. I 2009 læste jeg både Jane Austen, John Galsworthy og meget andet. I år 2010 læste jeg ingen, hvilket jeg finder lidt flovt faktisk. Jeg følte bare ikke, at jeg havde overskud til at tage fat på klassikerne. I år skal jeg dog læse mindst 5 klassikere blandt de 44 bøger.

En af dem bliver med sikkerhed The Picture of Dorian Gray af Oscar Wilde (på dansk Billedet af Dorian Gray). Jeg så nemlig filmen i går, og den gav mig simpelthen gåsehud så ekstraordinær, den var! Ben Barnes var absolut perfekt i rollen som Dorian Gray med sin skønhed og store skuespillertalent, der for alvor skinnede igennem. Ben Barnes er også kendt for rollen som Prins Caspian i Narnia. Desuden var hele konceptet bare utroligt, og jeg tror, at jeg vil nyde bogen endnu mere. Det vil jeg glæde mig til.


Filmbeskrivelsen lyder således:
Ben Barnes (kendt fra Narnia - Prince Caspian) spiller den unge og smukke Dorian Gray, som bliver introduceret til Londons dekadente jetset af den charmerende Henry Wotton (Colin Firth - kendt fra Mamma Mia).

Dorians liv bliver nu én lang grænseoverskridende fest, hvor han begiver sig ud i mere og mere ekstreme gerninger. En kunstmaler laver et portræt af Dorian, der tydeligt viser hans uimodståelige ungdom og skønhed. Da Dorian ser maleriet, beslutter han sig for med alle midler at blive ved med at være så ung og smuk som på portrættet. Men evig ungdom og udødelighed har en pris. Og den pris er hans sjæl!

2 kommentarer:

  1. Ej, jeg anede ikke, at den var blevet lavet som film, og så endda med så kendte skuespillere i... Det må vist undersøges lidt nærmere. Tak for tippet! :)

    SvarSlet
  2. Så lidt da. :) Hvis du ikke har set traileren endnu, så bør du gøre det. Her er linket: http://www.youtube.com/watch?v=5eAQWllCHHU

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...