onsdag den 5. januar 2011

Bogåret, der gik #1

Jeg faldt over en undersøgelse på denne blog, der er blevet lavet er flere bogbloggere. I stedet for at lave en top 5 eller top 10, synes jeg selv, at det kunne være sjovere at skrive det op på denne måde. I alt kom jeg op på 43 bøger i år 2010. Listen over bøger, som jeg læste sidste år, kan findes ude i menuen og hedder Læst i 2010.

1. Bedste bog i år 2010?
Dødsspillet af Suzanne Collins. En farlig verden spækket med konflikter, kærlighed og karakterer med bid i. Sjældent har jeg helt igennem perfekte læseoplevelser, men det havde jeg med denne bog. Efter at have læst den, gik den hen og blev en af mine absolutte favoritter. Jeg glæder mig allerede til at læse bogen igen!

2. Værste bog i år 2010?
Det må virkelig blive Vildheks af Lene Kaaberbøl, fordi den var så ringe skrevet. Der er blevet sagt meget godt om den, og det kan jeg virkelig ikke forstå, for grammatikken samt tegnsætningen var helt i bund, og historien var langtfra original, desværre.

3. Mest skuffende bog i år 2010?
Jeg havde sådan glædet mig til at læse The Return: Nightfall af L.J. Smith, men jeg blev hurtigt ekstremt skuffet. Al energien var forsvundet fra den ellers fantastiske serie, og jeg krympede mig over den kedelige og ikke mindst underlige handling. Karaktererne havde mistet karakter, og jeg fandt gentagelser, der virkelig irriterede mig. Øv!

4. Mest overraskende bog (på den gode måde) i år 2010?
City of Glass af Cassandra Clare overraskede mig gang på gang. Bogen var på ingen måder forudsigelig, men blev derimod bare ved med at få mit hjerte til at banke. Jeg blev hele tiden introduceret for enten nye problemer eller karakterer, der viste sig at have flere ansigter. Samtidigt lærte jeg en masse nyt om de gamle karakterer, som jeg ikke havde set komme.

5. Bog, som jeg har anbefalet til flest mennesker i år 2010?
Det er nu nærmere en serie. The Hunger Games (Dødsspillet) trilogien af Suzanne Collins har jeg godt nok anbefalet til en del mennesker. Fordi jeg ikke kunne lade være. Fordi de ikke måtte gå glip af en så utrolig serie.

6. Bedste serie, som jeg har opdaget i år 2010?
Igen må jeg her nævne The Hunger Games (Dødsspillet) trilogien af Suzanne Collins.

7. Bedste forfattere, som jeg har opdaget i år 2010?
Dean R. Koontz, Suzanne Collins, F.E. Higgins.

8. Mest spændende, kan-ikke-lægge-den-fra-mig bog i år 2010?
Løbeild af Suzanne Collins. Efter at have læst 1'eren (Dødsspillet), læste jeg 2'eren på et par timer. Jeg tror kun, at jeg lagde den ned, da jeg blev nødt til at spise aftensmad sammen med de gamle.

9. Sjoveste bog i år 2010?
Det må helt sikkert blive Er I der? En facebookroman af Anne-Marie Donslund, Glenn Ringtved, Alberte Winding og Daniel Zimakoff. Aldrig i mit liv har jeg grint så meget over en bog. Jeg fik næsten tårer i øjnene og latterkramper over den. Citater fra den hænger stadig ved, og det vil de gøre længe endnu.

10. Mest ventede bog i år 2010?
Mockingjay af Suzanne Collins.

11. Flotteste forside på en bog læst i år 2010?
Jeg elsker forsiden til Mørk Lykke af Melissa Marr. Den er simpelthen så fin og mystisk. Men jeg er også helt vild med forsiden til City of Glass af Cassandra Clare. Jeg har faktisk brugt den sidstnævnte som skrivebordsbaggrund et par gange forrige år.

Mørk lykkeCity of Glass

12. Mest mindeværdige karakter fra en bog i år 2010?
Lestat de Lioncourt fra Fortællingen om Kropsrøveren af Anne Rice. Lestat har altid være min yndlingskarakter, og selvom jeg til tider hader ham en smule, så kan jeg ikke lade være med at fascineres af hans ekstremt komplicerede sind og tanker. Han gør lige præcis, som det passer ham, er fuldkommen skruppelløs - og så alligevel ikke.

13. Smukkest skrevne bog i år 2010?
Bogen Døde piger lyver ikke af Jay Asher veksler mellem Clays og Hannahs tanker hele tiden, og så snart man har vænnet sig til det, er det en helt speciel oplevelse at læse den. Den er skrevet på en smuk og rørende måde, og jeg kunne næsten høre de to hovedkarakterer sige de ting, der stod skrevet.

14. Bog med den største effekt i år 2010?
Døde piger lyver ikke af Jay Asher fik mig til at spekulere over en helt masse forskellige ting i livet, så derfor nævner jeg den atter.

15. Bog, som jeg absolut ikke kan forstå, at jeg har ventet så længe med at læse i år 2010?
Der er ikke bøger, men derimod to serier, som jeg ikke kan forstå, at jeg ikke har læst før nu. Den ene er Alanna serien af Tamora Pierce, og den anden er The Vampire Diaries serien af L.J. Smith. Begge er super gode serier i fantasygenren og faktisk lidt af nogle must reads.

3 kommentarer:

  1. Endnu engang inspirerer du mig med dit valg af bøger. Nu har jeg i hvert fald en dejlig, lang liste til det kommende år. Tak! :)

    SvarSlet
  2. Selv tak! Jeg er bare glad for endnu en gang at være til hjælp. Du skal virkelig glæde dig til nogle af bøgerne, for de er uforglemmelige læseoplevelser. ;)

    SvarSlet
  3. Jeg takker også.. Jeg har ikke fået læst ret meget siden min dreng kom til verden.. men nu skal det være.. og er da allerede i gang med bog nr. 2 i år! :D

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...