søndag den 5. december 2010

Melissa de la Cruz: Blue Bloods

Originaltitel: Blue Bloods
Forfatter: Melissa de la Cruz
Serie: Blue Bloods #1
Forlag: Hyperion
Sideantal: 302
Udgivet: 01-05-2006
Oversat til dansk: Blue Bloods
Læst på: Engelsk
Stjerner: 4/5

Outsideren Schuyler Van Alen er anderledes på flere forskellige måder. Størrelsen på hendes vennekreds kan tælles på én hånd. Hun går i modsætning til alle andre elever på privatskolen, Duchesne, i genbrugstøj, som passer til hendes mørke stil. Og så er hun en vampyr. En Blue Blood. Sidstnævnte gør hende dog ikke meget anderledes end alle andre. For New York vrimler med rige og magtfulde folk, der alle deler samme hemmelighed.

Schuylers blodårer får en mærkelig, blå farve. Jack Force, skolens mest eftertragtede fyr, er lige pludselig begyndt at vise interesse for hende. Verden er blevet vendt på vrangen. Da en ung pige fra Schuylers skole dør, er det ikke kun tragisk, men direkte umuligt, fordi hun er en Blue Blood. Og vampyrer er uddødelige. Eller hvad? Komiteen, der tager sig af vampyrernes affærer, skjuler noget for de unge medlemmer. Schuyler kan fornemme det, men ved ikke, hvem hun kan stole på i en verden, som nu er fremmed for hende. Selvom det er vampyrerne, der er de farligste skabninger i verdenen, så virker det til, at der nu er noget, der jager dem.

Bogen følger flere karakterer, men Schuyler er hovedpersonen. Der er et raskt tempo igennem historien. Alligevel kan man godt følge med, da man får set deres verden fra flere vinkler og på den måde hurtigere bliver bekendt med stederne, familierelationerne osv. Med humor, blandede indgangsvinkler og en vampyrverden fyldt med intriger kommer man hurtigt igennem bogen. Det er på ingen måder tung læsning, men derimod en bog, som man bare kan sidde og hygge sig med.
"You should be dead," she wispered.
"Excuse me?" he asked, a quizzical smile on his face.
Schuyler was a little taken aback - she recognized him from school. It was Jack Force. The famous Jack Force. One of those guys - head of the lacrosse team, lead in the school play, his term paper on shopping malls published in Wired, so handsome she couldn't even meet his eye.
Maybe she was dreaming things. Maybe she just thought she'd seen him dive in front of the cab. That had to be it. She was just tired. 
Blue Bloods er en blanding af The Vampire Diaries og Gossip Girl. Det er overhovedet ikke negativt, for de to tv-serier er mine yndlings. (Bøgerne er også fine nok.) Jeg synes, at de bedste træk fra de to serier er blevet rystet rigtig godt sammen i Blue Bloods. Straks efter jeg lukkede bogen sammen, havde jeg lyst til at tage fat på fortsættelserne. Dog ejer jeg dem ikke - endnu - så det kunne ikke lade sig gøre.

Der var nogle ting, som jeg fandt irriterende. De lange beskrivelser af hvilke moderigtige stykker tøj, de havde på. I næsten hvert kapitel blev der lagt vægt på deres beklædning, og selvom det virker, som noget Melissa de la Cruz gerne vil skille sig ud på, bryder jeg mig ikke om det. Heldigvis har jeg set flere sæsoner af Americas Next Top Model og Project Runway, så jeg kunne følge nogenlunde med ... Nu har jeg snart læst mange vampyrbøger, både nyere og ældre, men denne her har alligevel formået at overraske mig med en original historie og gode dialoger. Bogen virker som en fin introduktion til resten af serien, og får derfor 4/5 stjerner. Jeg glæder mig til at komme dybere under huden på personerne.

4 kommentarer:

 1. Hej! Hvor dejligt at se endnu en bogblogger! Jeg melder mig til som fast læser.

  http://breakingfree.dk/annenikoline/

  SvarSlet
 2. Velkommen til, Anne Nikoline! Jeg er glad for, at du har lyst til at læse med fremover. Det gør det at skrive indlæg lidt sjovere. ;)

  SvarSlet
 3. Op med humøret: Det kan være, at jeg laver en konkurrence på et andet tidspunkt! :P

  - Rebecca, Breakingfree.dk

  SvarSlet
 4. Det har du helt sikkert ret i! Der nu ikke så meget ved, hvis man blogge,r og der slet ikke er nogen, de rhar lyst til at læse med.

  breakingfree.dk/annenikoline

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...