torsdag den 30. december 2010

Melissa Marr: Mørk lykke / Aislinns valg

Originaltitel: Wicked Lovely
Forfatter: Melissa Marr
Serie: Wicked Lovely #1
Forlag: Harpercollins Childrens Books
Sideantal: 316
Udgivet: 01-05-2006
Oversat til dansk: Mørk lykke / Aislinns valg
Læst på: Dansk
Stjerner: 5/5

Alle vegne findes der feer, som er usynlige for næsten alle andre end den 17-årige Aislinn. Hun kan se dem, høre dem og ikke mindst føle dem omkring sig. Frygten for disse lunefulde skabninger er ikke aftaget i løbet af årene. Hvis hun dog bare følger de få regler, som Bedste har bedt hende om, burde intet ondt ske. De tre vigtigste regler er, at hun ikke må kigge på dem - og dermed lade dem vide, at hun kan se dem. Hun må ikke svare dem. Og vigtigst af alt må hun under ingen omstændigheder tiltrække deres opmærksomhed. Hvis bare én af reglerne brydes, kan hun risikere at få stukket øjnene ud, eller værre endnu ...

Inden for kort tid formår hun alligevel at bryde alle reglerne, da feernes Sommerkonge, Keenan, henvender sig til hende. Den fortryllende og farlige Keenan har valgt hende til at blive hans Sommerdronning, hvilket ikke er en fremtid, som hun på nogen måder ønsker sig. Hvis hun vælger ikke at blive det, kan det betyde feernes og jordens undergang, da Vinterdronningens magt langsomt bliver større og større. Aislinn håber blot på, at alt kan blive normalt igen. Uanset, hvor usandsynligt dette end virker. Heldigvis er Seth med til at pleje dette håb. Hendes bedste ven, som hun håber på, kan blive mere end det med tiden. Men selvom han undersøger tingene og prøver på at beskytte hende, viser det sig snart, at Aislinns skæbne allerede er blevet forseglet.
"Åh, lad det være hende ... " hviskede han.
Hun stod med Vinterdronningens stav i hånden - og håbede. Et øjeblik troede hun tilmed på det, men så gennemborede isen hende, fyldte hende som glasskår i årerne.
Hun skreg hans navn. "Keenan!"
Hun snublede hen mod ham, men han var holdt op med at gløde og gik sin vej uden at se på hende.
Så var hun alene - med en ulv som eneste selskab - og ventede på at fortælle den næste pige, hvor dumt det var at elske ham og stole på ham.
Jeg elsker prologen i bogen, hvor den ovenstående passage er fra, fordi den fortæller om konsekvenserne af ikke at være den rigtige Sommerdronning. Forfatteren kaster os altså direkte ud i det, uden at spare på krudtet. En rigtig interessant smagsprøve på det, der venter os læsere. Mørk lykke er den første bog om feer, som jeg har læst, men bestemt ikke den sidste. Inden jeg overhovedet åbnede bogen på første side, havde jeg en boblende fornemmelse i maven af spænding over endelig at læse noget, der omhandlede andre skabninger end vampyrer, varulve, hekse og troldmænd. Hurtigt indså jeg, at det var en forfriskende bog, der bød på alt det, som jeg havde håbet på - og mere til.

Vores heltinde Aislinn er lige som hun skal være. Genert, uskyldig, men samtidigt også stærk og modig. Kun med et løvehjerte kan hun overkomme de prøvelser, som hun bliver udsat for igennem bogen. Hendes dybe forelskelse i Seth er bestemt troværdig, da udviklingen finder sted igennem hele bogen og ikke bare bliver kastet for fødderne af læserne øjeblikkeligt. Selvom jeg syntes, at Seth burde have reageret lidt anderledes, lidt mere skeptisk, da hun fortæller ham sandheden om sig selv, så er det en mindre detalje. Fascinationen i Keenan er også beskrevet godt, især, fordi Aislinn på den måde ikke virker fuldstændig perfekt, men tydeligvis også har sine brister.

Der var steder i historien, der virkelig gav mig tårer i øjnene. Når jeg læste om Donia, Vinterpigen, som i 900 år har været fanget i ensomheden og kulden, så kunne jeg næsten føle hendes smerte. Hun var uden tvivl  en af mine yndlingskarakterer. Bl.a. hun var med til at fjerne alt det sukkersøde fra historien, som jeg ellers var bange for ville få overtaget. Selvom sukkersødt nogle gange er godt, har jeg personligt fået for meget af det. Endnu en ting, som jeg må huske at rose bogen for, er begyndelsen på hvert kapitel, der starter med et uddrag af forskellige bøger om feerne og deres verden. Det er med til at introducere os for en verden, som vi ellers ikke kender meget til, hvilket jeg finder genialt. Wicked Lovely-serien kan sagtens gå hen og blive en af mine favoritter, hvilket er min grund til at give den første bog i serien 5/5 stjerner.

2 kommentarer:

  1. Jeg elsker altså dine boganmeldelser - de giver mig så meget inspiration til, hvad jeg selv skal give mig i kast med! Og så er jeg meget tilfreds med, at du nu har præsenteret os for en bog med feer, da det er et af de eventyrlige væsner, jeg glæder mig til at stifte nærmere bekendtskab med selv.
    Feer og engle er noget af det nye og interessante, når det kommer til fantasy, efter min mening. :)

    SvarSlet
  2. God anmeldelse! Jeg er glad for, at bogen faldt i din smag, og jeg er helt enig med dig i, at prologen er alletiders.


    www.breakingfree.dk/annenikoline

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...